۶ آبان ۱۳۹۳، ۱۶:۱۲

مواد مخدر ریشه بسیاری از بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی است

مواد مخدر ریشه بسیاری از بزهکاری ها و آسیب های اجتماعی است

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل زندان های استان قزوین گفت: مواد مخدر ریشه بسیاری از آسیب های اجتماعی و جرائم است و با پیشگیری از آن می توان به کاهش جرائم کمک کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مديركل زندانهاي استان قزوين حميدرضافراست طلب ظهر سه شنبه در جلسه كميته مواد مخدر زندانهاي استان اظهارداشت: مصرف مواد مخدر زمينه ساز ارتكاب برخي جرائم است و با پیشگیری از شیوع این مواد می توان از مشکلات اجتماعی کاست.

وی گفت: وقوع جرم به عنوان یك رفتار ناهنجار معمولا تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله مصرف مواد مخدر بروز مي کند و مصرف این مواد زمينه تغيير شخصيت سالم به شخصيتی نامتعادل را فراهم می کند که در اين صورت وقوع جرائم و بزهكاري ها را توسط فرد مصرف كننده آسان تر خواهد ساخت.

فراست طلب افزود:عوامل فرهنگی، اقتصادی،اجتماعی و تربیتی در سازگاري و يا ناسازگاري افراد نقش مهمي دارد و این كه تصور كنیم استفاده از مواد مخدر باعث ارتكاب جرایمی شود ‏چندان قابل دفاع نیست اما آنچه حائز اهميت است ضعف در عوامل ياد شده منجر به خلق شخصيتي ناهنجار وخلاف مقررات اجتماعي مي شود که در اين میان اعتياد ضعف هاي شخصيتي را تشديد کرده و موجب خواهد شد که رعایت ارزش های اخلاقی و هنجارها در جامعه زیرسؤال رفته. فرد معتاد بامصرف مواد مخدر به ویژه مواد محرك صنعتي  به سمت ارتكاب جرم هدايت مي شود.

این مسئول تصریح کرد: شروع مصرف مواد به عنوان نوعی تعدیل كننده ‏فشارها تلقی می شود اما به محض تكرار مصرف به لحاظ نیازهاي روحی و جسمی وابستگي ایجاد شده و به تدریج ‏شخصیت فرد و عملكرد اجتماعي وي به جای آنكه توأم با عقلانیت و خرد باشد تابعی از تاثیر مصرف مواد مخدر ‏خواهد شد.

‏مديركل زندانهاي استان قزوين یادآورشد: ايجاد فاصله روحي و رواني بين والدين وفرزندان در سوق يافتن آنها به سمت مصرف مواد مخدر مؤثر است و ايجاد فاصله كمبودهايي را بين فرزندان بويژه جوانان ایجاد می کند که ممكن است آنها را به سمتی ‏هدایت كند كه دست به اعمال بزهكارانه و يا مجرمانه بزنند.

وي بیان كرد: بررسي ها نشان مي دهد معتادان در حالت هاي مختلف مصرف مواد مخدر متوجه رفتار خود و عواقب آن نیستند بلكه آثار مواد مخدر تسریع بخش و تسهیل كننده وقوع جرم است.

اين مسؤل گفت: تمایل به انجام اعمال و رفتارهاي مجرمانه ریشه در عوامل مختلف بويژه سبك زندگی نيز دارد كه متأسفانه در بين مصرف كنندگان مواد مخدر دستخوش كج رويهاي ناشي از سوء مصرف موادمخدر شده که اميدواریم اين عامل مهم با اعتلاي سطح فرهنگ خانواده ها كاهش يافته و تقاضاي مصرف مواد در جامعه ريشه كن شود.

نورمحمدی: آموزش علمي، كاربردي در زندانهاي قزوين توسعه مي يابد

معاون سلامت، اصلاح و تربيت زندانهاي قزوين از توسعه آموزش هاي علمي و كاربردي ويژه مددجويان زندانهاي استان خبر داد.

حسن نور محمدي در ديدار با رئيس مركزآموزش علمي و كاربردي سازمان جهادكشاورزي گفت: آموزش هاي علمي و كاربردي با همياري و مشاركت اين مركز در زندانها توسعه مي يابد.

وي افزود: آموزش مددجويان در دو بخش فرهنگي و تربيتي و حرفه آموزي در دستور كار زندانها قرار دارد و تلاش مي شود شرايط ادامه تحصيل از مقطع سوادآموزي تا آموزش عالي براي مددجويان فراهم شود.

نورمحمدي بيان کرد: بر اساس تفاهم بعمل آمده با مركز علمي و كاربردي سازمان جهادكشاورزي از ابتداي سال جاري تاكنون بيش از 13 دوره آموزش شغلي در رشته هاي كشاورزي و دامپروري در زندان مركزي برگزارشده و   430 نفر از مددجويان در اين دوره ها شركت کردند.

معاون سلامت، اصلاح و تربيت زندانهاي استان قزوين با اشاره به اينكه دوره هاي آموزش شغلي به صورت رايگان در زندانها برگزار می شود از همكاري صميمانه و متعهدانه همكاران مركز آموزش جهاددانشگاهي تقدير کرد و گفت: در آموزش هاي ارائه شده توسط مركز آموزش عالي جهاد كشاورزي با استقبال و رضايت مندي مددجويان روبرو بوده و درصددیم با همكاري اين مركز، آموزش هاي حرفه آموزي در سال جاري ارتقاء يابد.

نورمحمدي تصریح کرد: در بخش فرهنگي و تربيتي، مركز آموزشي جهاد كشاورزي براي برگزاري دوره هاي آموزشي در مقاطع متوسطه و دانشگاهي اعلام آمادگي کرده و در حال حاضر مراحل ثبت نام مددجويان متقاضي در زندان مركزي و كانون اصلاح و تربيت پسران انجام مي شود.

محمود خسروی رئيس مركز آموزش علمي و كاربردي سازمان جهادكشاورزي نيز در اين ديدار گفت: وظيفه داريم همه پتانسيل و منابع خود را براي اصلاح و بازپروري زندانياني كه در زندان متحمل حبس مي شوند بكار گيريم.

خسروي یادآورشد: زندانياني كه در زندان ها متحمل حبس هستند بعنوان بخشي از جامعه نيازمند دريافت خدمات آموزشي حتي در سطح عالي و دانشگاهي هستند که با مداخله نهادهاي آموزشي در زندان، شرايط احياء و بازگشت اين دسته از افراد به جامعه فراهم مي شود و دراين صورت جامعه از آسيب هاي ناشي از فقر تحصيلي و بيكاري مصون خواهد ماند.

وي گفت: هم اكنون هفت مربي در رشته هاي مختلف كشاورزي و دامداري در زندان مركزي مشغول به تدريس هستند كه با تفاهم بعمل آمده آموزش هاي شغلي و تحصيلي توسعه خواهد يافت.

خسروي در پايان با بيان اينكه شغل زندانباني جزء مشاغل سخت و طاقت فرسا است گفت: اصلاح و بازپروري بزهكاران و مجرمين اقدامي بسيار ارزشمند و سودآور براي جامعه  تلقی می شود و بايد در اين مأموريت خطير و انسان ساز همراه و همگام باساير ارگانها اقدام کرد.

کد خبر 2411676

برچسب‌ها